Vælg den rigtige CPU/Processor

Uanset om du skal bygge din egen PC eller ønsker at opgradere den eksisterende, er det vigtigt at vælge den rigtige CPU/Processor.

CPU’en kaldes populært computerens ”hjerne”. Det er den, der sætter begrænsningen for, hvor meget regnekraft din computer har.

Hvad skal din computer bruges til?

Det første, du skal tage stilling til, er, hvad du ønsker at anvende computeren til. Der er stor forskel på, hvor meget kraft der bruges til tekstbehandling og almindeligt forekommende opgaver som internetsøgning og skrivning af mails, og den kraft der er nødvendig til redigering af billeder og videoer.

Skal du bruge computeren som gamer computer, kan du næsten ikke få din processor stor nok – det kræver meget at spille de nye – og tunge – spil.

Ting du skal være opmærksom på ved køb af CPU/Processor

Der findes utallige modeller på markedet og også mange forskellige fabrikanter, hvoraf Intel og AMD nok er kendt af de fleste.

Til almindelige dagligdags formål vil den indbyggede stock-køler kunne klare den nødvendige køling. Skal du indbygge en kraftig Processor – og eventuelt overclocke din CPU – kan det anbefales at købe en kraftig luftkøler eller et decideret vandkølingssystem.

CPU og bundkort skal passe sammen

Det er vigtigt, at CPU’ens sokkel passer til det bundkort, du ønsker at anvende. Derfor skal du vælge CPU og bundkort samtidig, så du er sikker på, at de er kompatible.

Skal du opgradere din computer med ny Processor uden af skifte bundkort, skal du vide, hvilken sokkel dit bundkort kan modtage.

Skal du have turbo på din computer?

Du kan få CPU’er med turboeffekt. Denne tillader CPU’en at yde ekstra, når der er behov for det og vil give dig ekstra ydeevne på nogle arbejdsområder. Vælger du således hyper-threading, vil du få en endnu bedre og problemfri ydeevne ved videoredigering og en bedre spiloplevelse.