Et gaming tastatur adskiller sig fra andre tasteture ved blandt andet at have programmérbare taster. Dette betyder, at der ofte er langt flere taster på et gaming tastatur, som man vil kunne oprette genveje til og altså tilknytte en funktion, som udfører det, som du gerne vil have den til.

Disse kan også programmeres til at være en kombination af flere forskellige taster, hvilket sparer dig tid, når du gamer. Dette kan have stor indflydelse på dit spil, da du i nogle spil vil kunne reagere langt hurtigere.

At have det rette tastatur er vigtigt som gamer. Hvis du har det rigtige udstyr, kan du også nå længere med din gaming og øge din performance ved at flytte på nogle af de små marginaler.

Hvorfor anskaffe sig et gaming tastatur?

Udover de programmérbare taster, så er der også andre fordele.

For eksempel, så er et almindeligt tastatur ofte lavet sådan, at det blokerer inputs, hvis for mange taster trykkes ned på en gang. Dette vil ofte ikke være mere end 2 eller 3, hvilket godt kan være et problem for din gaming. Af samme årsag kan gaming tastaturer modtage flere inputs på samme tid. Nummeret går ved nogle tastaturer helt op til 6 inputs ad gangen.

Membrantastatur eller mekanisk tastatur?

Selvom der er flere forskellige andre ting, som der kan have indflydelse på dit valg af tastatur, som for eksempel design, så er det vigtigste for de fleste at vælge imellem typen af tastaturer.

Hver tast skal kunne registrere bevægelse og klik, når den trygges ned. Der er forskel på, hvordan dette er lavet på forskellige tastaturer. De fleste gamere vælger at gå med et mekanisk tastatur, da man ikke behøver at trygge nær så hårdt, hvilket giver en hurtigere reaktionsevne i tasterne. Til gengæld vil membrantastaturerne ofte være billigere.