Find dit nye PC kabinet hos Gables. Vi har et bredt udvalg af kabinetter, der passer ind på kontorer såvel som gamer-værelser. Så uanset om du skal bruge kabinettet til arbejde eller underholdning, er til enkle eller avancerede modeller eller går efter de billige eller eksklusive, kan du finde, hvad du leder efter hos os.

Vælg den rigtige størrelse kabinet

Et PC kabinet er en kasse, hvori hardwaren til computeren er integreret. Uden et kabinet vil dit hardware ligge og flyde, og uden hardware har du ingen computer.

Kabinetterne kan fås i forskellige størrelser og inddeles for eksempel i modellerne Mini Tower, Midi Tower og Big Tower. Størrelsen bestemmer, hvor meget hardware du kan komme i kabinettet, og hvor meget plads det fylder i rummet.

Valg af størrelse afhænger altså af, hvor mange hardwarekomponenter du har, og hvor meget plads du har lyst til, at det skal udgøre i rummet. Tommelfingerreglen er dog, at jo større et kabinet desto bedre airflow, hvilket betyder bedre afkøling af de komponenter, der kræver det.

Sørg for at bundkortet passer

Når du køber et kabinet, skal du også være sikker på, at bundkortet passer. Det vil sige, at kabinettet er stort nok til bundkortet. Der findes forskellige størrelser af bundkort. Nogle af de mest typiske er Micro ATX, Mini ITX og Standard ATX. Har du for eksempel et Micro ATX bundkort, går det ikke at købe et kabinet til et ATX bundkort.

Hold PC kabinettet kørende

Når du vælger et kabinet, kan det være en god ide at kigge efter antallet af blæsere. Blæserne blæser frisk kold luft ind i computeren og sørger derfor for, at computeren ikke bliver overophedet.

Der skal helst være monteret minimum en blæser foran og bagved. Du kan også vælge kabinetter med yderligere features såsom super airflow eller lydløse blæsere, hvis du vil undgå støjen.