RAM er din computers hukommelse

RAM er en vigtig komponent for din gamer computer, så ydeevnen er i topform og din computer kan performe. RAM står for Random Access Memory, men kaldes også for computerens hukommelse.

I praksis er RAM en korttidslagring af data, som din computer hele tiden anvender, så den hurtigt kan få adgang til dem igen. Derfor er størrelsen af RAM vigtig, når du gamer, så din computer kan reagere hurtigt og følge dit hastigheds niveau. 

Hos Gables.dk sælger vi en lang række forskellige computere med forskellige størrelser af RAM.

Du kan også købe ekstra RAM til computer, så du optimerer den ydeevne. Alt afhængig af dit behov, når du gamer, bør du være opmærksom på din computers hukommelses størrelse, da dette er altafgørende for, hvorvidt din computer har kapaciteten til at trække dine spil. 

Praktisk om RAM

Hvadenten du har en stationær computer eller em bærebar computer, så befinder RAM sig i din computers bundkort. Dette betyder, at RAM kan udskiftes og nye RAM kan tilkøbes og isættes, så du kan optimere din computers hukommelse.

RAM måles oftest i gigabyte (GB), og kan fås i mange forskellige størrelser. Dog kan RAM også fås i forskellige formater, afhængigt af dit behov. Det handler altså ikke blot om størrelsen af din RAM, men også formatet. 

Din computers processor får adgang til data via dine RAM, hvilket den har brug for, for at kunne køre et specifikt program. Derfor er RAM vigtigt for en gamer computer, så du ikke skal opdatere og downloade hver gang du vil game på din computer.

Hastigheden af din RAM

Når du skal købe RAM er det, udover størrelsen, også vigtigt at kigge på hastigheden, som angives i megahertz (MHz). Dette angiver hvor mange frekvenser der sendes til computerens processor, eller med andre ord, hvad overførsels hastigheden af data er for din computer.

Når du gamer er følgende udsagn vigtige: Jo flere GB jo bedre, og jo flere MHz jo hurtigere. 

Forskellige formater af RAM

Som sagt findes der forskellige formater af RAM.

DRAM indeholder elektroniske kondensatorer, så den skal være tilsluttet strøm og den opdateres hele tiden for ny information. Den lagrer derfor data på en lignende måde som harddiske gør. 

SDRAM er den nyere type af RAM, som er synkroniseret, og derfor hurtigere end normale RAM. Den indsættes samme sted som den originale RAM gør.

DDR RAM er en ny type RAM, som simpelthen sender den dobbelte mængde af data, den hvad den tidligere RAM gjorde. Da dette er den nye type, er det også denne, der hele tiden kommer nye versioner af.

Ved hver version er der lavet nye forbedringer, og disse skal du være opmærksom på. De nye versioner navngives som DDR, DDR2, DDR3 og så videre. Oftest er det kapaciteten og hastigheden, som forbedre for version. Hver derfor opmærksom på versionen, som du køber.

De nyeste versioner er altid de dyreste, men det behøver ikke være den nyeste version, som er rigtig for dig. Det afhænger alt sammen af, hvilke spil du spiller og hvad du forventer af din computer til dagligt. 

Hos Gables.dk har vi en lang række forskellige RAM. Vi stræber efter at udvide vores sortiment så ofte så muligt, så vi altid har gode muligheder for dig.

Vi udvider også ved at modtage de nyeste versioner af produkter, så du kan opdatere dine produkter derhjemme. Hvis du ikke vil begive dig ud i at købe RAM og selv indsætte det i din computer, så kan du købe en af vores gamer computere eller gamer bærebare, som allerede har en god mængde RAM, så din computers hukommelse passer til dit gaming behov.