PSU står for Power Supply Unit og omtales også som en strømforsyning. At have den rette strømforsyning kan have stor indflydelse på din gaming. Den er et centralt element i den stationære computer, og står du overfor at skulle bygge din egen eller opgradere din nuværende, så kan computerens strømforsyning være relevant at se nærmere på.

Den rette PSU er vigtig, da det er denne der skal levere strøm til alle komponenterne inde i computeren. Hvis du vælger én, der ikke er i stand til at levere nok Watt i forhold til det, der kræves for at trække systemet, eller bare vælger en dårlig model, så kan det altså have stor indflydelse på computerens ydeevne.

Sådan vælger du strømforsyning

Når du skal vælge din strømforsyning, så skal du huske at en strømforsyning ikke passer til alle systemer. For at finde frem til den strømforsyning, der passer til dit system, så skal du først udregne, hvor meget strøm de individuelle dele bruger, og dernæst vælge den strømforsyning, der matcher dette. Skal du bruge hjælp til udregningerne, findes der flere muligheder online, som kan hjælpe dig med at regne dette ud.

Ydermere kan du også vælge at gå med en modulær eller semi-modulær løsning, som lader dig ændre på kabelføringen, og derfor har indflydelse på det visuelle. Fordelene ved en modulær PSU er blandt andet, at det giver en langt større frihed til at skifte eller fjerne forskellige kabler, hvilket også kan have indflydelse på airflow.

En semi-modulær PSU lader dig fjerne alle kabler, der ikke er livsnødvendige for, at den virker, hvor en fuld modulær giver dig mulighed for at udskifte det hele. Begge af disse lader dig også have mere kontrol over kabelføringen.