USB Stik, USB Nøgler og USB Sticks - Kært barn har mange navne, men vi har dem alle.

USB Stik er en nem og sikker måde at opbevare og transportere sin data på. Mange folk opbevare sine data i skyen, hvilket også er en god og sikker måde; men hvis man en dag ikke har nogen internetforbindelse, så er man på den.

Store USB Stik

For få år tilbage var der ikke mange som brugte USB Stik, da der kun var plads nok til tekst-dokumenter, billeder eller lidt musik. I dag kan man købe USB nøgler med helt op til 2TB (2000GB). De er dog ikke helt til at betale endnu, men USB stik på 128GB og 256GB koster kun nogle få hundrede kroner, og er perfekte som backup- eller installations-medier.

Hurtige USB Stik

Selv om lagringspladsen på dit USB stik er vigtigt, så er hastigheden det bestemt også. Det hjælper nemlig ikke noget at have et USB stik på 128GB, hvis du kun kan overfører data 10 MB/s - i så fald vil det tage dig over et kvarter at overføre 10 GB data og næsten 3 timer at overføre 100 GB.

Det er derfor vigtigt at kigge på overførselshastigheden, når du vælger hvilken USB Stick du skal købe. Især skrive-hastigheden er vigtig, da det er den kritiske og langsomste.

USB Standarder

Der findes idag 3 USB standarder. USB 2.0, 3.0 og den nyeste 3.1

USB 2.0 er den langsomste og egner sig bedste til mindre datamængder. Den har en teoretisk skrivehastighed på 60 MB/s, men den kommer sjældent meget over 30 MB/s.

USB 3.0 er en del hurtigere end 2.0, og her kommer hastigheden helt op på 640 MB/s, rent teoretisk. I praksis kommer den ikke meget over 500 MB/s.

Den nyeste standard er USB 3.1 (Det lyseblå stik), er dobbelt så hurtig som 3.0, og byder på hastigheder op mod 1,3GB/s - igen teoretiske hastigheder. I praksis vil man kunne opleve hastigheder op imod 1 GB/s.

Så hvis du vælger at købe et USB Stik på mere end 64GB, så ville jeg gå efter USB 3.0 eller 3.1